woensdag 18 maart 2009

DING 22 EN DING 23



Dat er in de toekomst wat moet veranderen in de bibliotheek is duidelijk. Daar zijn "we" al druk mee bezig o.a. door iedereen vrijwillig dan wel verplicht deze "dingen" te laten ondergaan. Als je niet meegaat in de vaart der techniek kun je als bieb wel sluiten, zeker voor het jongere publiek. Welke "webdingen" we
wel of niet moeten aanbieden zou ik zo niet weten. Een mooie site met een duidelijke catalogus, filmpjes en info over evenementen hebben we al maar het kan altijd beter en mooier (Amsterdam of Deventer b.v.)Reakties krijgen over evenementen zoals kinderboekenweek, voorleesdagen e.d. zou leuk kunnen zijn.
Meningen delen over boeken, films en muziek over het web heb ik in ieder geval geen behoefte aan, ik heb toch liever een deskundig verhaal in een tijdschrift of krant of op de achterkant v.h. boek, en dan bepaal ikzelf wel of ik het lees of niet. Als iedereen maar van alles gaat toevoegen wordt het naar mijn menig tamelijk onoverzichtelijk. Ook sites die aangeven wat een soortgelijk verhaal is vind ik vaak niet helemaal kloppen. Kortom heel persoonlijk.
In ieder geval, mensen die er verstand van hebben moeten zich hier over buigen, ik weet dankzij deze cursus waar het allemaal over gaat (ongeveer). Wat ik al vaker schreef, ik vind het belangrijk dat iedereen doet waar hij/zij goed in is. Er zullen altijd mensen zijn die "gewoon" boeken willen lezen, en daar met ons over willen praten en die het leuk uitgestald willen zien met een leuke tentoonstelling. Die moeten we zeker niet vergeten. Dit zijn vooral ouderen (50+ is al oudere), maar ik heb het idee dat het lezen op scholen toch ook wel weer meer gestimuleerd wordt omdat sommigen zich realiseren dat het taalgebruik er niet op vooruit gaat.
Voormalige digibeet Aliebieb heeft de afgelopen maanden een hele ontwikkeling doorgemaakt, die door het thuisfront soms met verbijstering is gevolgd. Er verschenen en verdwenen dingen op de computer waar niet iedereen blij van werd. Het heeft ontzettend veel tijd gekost, ik ben heel blij dat het klaar is. Er waren leuke dingen bij waar ik met plezier aan gewerkt heb en ook mindere. Ik heb veel geleerd en ben gemakkelijker geworden met computergebruik.Ook heb ik het ondanks mijn tegenzin (om het voorzichtig te zeggen) erg leuk gevonden om aan deze blog te werken, ik heb mijn best gedaan om het "mijn eigen gezicht" te geven. Een heleboel dingen blijf ik onzinnig en tijdverspilling vinden maar ieder zijn ding.

maandag 16 maart 2009

DING 21


Zo de haven is in zicht, hoera! Ik heb de informatie doorgelezen van ding 21, was een hele kluif, maar wel nuttig. Ik heb de sites bekeken van:O.B.A.- mooie, duidelijke site, heel publieksvriendelijk, zo zou onze er ook uit moeten zien, met My discoveries toegevoegd.
WorldCat begreep ik niet helemaal, ik heb wat boeken opgezocht en het dichtstbijzijnde filiaal om Knielen op een bed violen af te halen was State Library of New South Wales en de grote reis van Leloe Swalijs was Gottingen, Duitsland. Ik zal wel iets niet goed doen.
Corinne had haar favoriete jeugdboek opgezocht en dat vond ik wel een leuk idee. Bij de O.B.A.: de grote reis van Leloe Swalijs . Het boek bestaat nog, leuk! Met het 23 dingen account een tag toegevoegd. Wij maken in Glanerbrug het meest gebruik van onze eigen catalogus. In de Centrale zullen andere vragen en wensen zijn.

zondag 15 maart 2009

BOEKENWEEK

Hoera Boekenweek. Woensdagmorgen om 10 uur stond ik bij Broekhuis op de stoep om een boek te kopen en het boekenweekgeschenk te bemachtigen want stel je voor dat ze op zijn! Ik heb gekocht: Het Diner van Herman Koch, mijn leven als hond van Martin Bril en Piep van Midas Dekkers. Toen naar de overkant, naar de Slegte want ik had 40 Euro aan bonnen voor de Slegte gekregen, dat is feest! Van alles gekocht: Kattenverhalen, hondenverhalen, het huis van de zeven zusters van E. Eggels, de zigeunermadonna van Montefiore, De schaduw van Poe van M. Pearl en nog leuke verstuurkaarten. Ik heb deze week alle tijd om te lezen want Dick is op wintersport met vrienden naar Les Gets en ik heb de hele week vrij. Hopen op een beetje lenteweer om in een beschut hoekje buiten te zitten en anders lekker binnen. Ook niet erg.Klik hier voor meer gratis plaatjes

zaterdag 14 maart 2009

HUUB VAN DER LUBBE ALLEEN



Gezien bij Concordia: Huub van der Lubbe Solo. Altijd leuk of hij nou met de Dijk speelt, met zijn dichtersclub Concordia (ontstaan in 1999 tijdens de boekenweek bij Concordia Enschede) of alleen. De ook aanwezige collega's zullen het met mij eens zijn.

dinsdag 10 maart 2009

DING 20

Dit is weer een leuk ding voor de muziekliefhebber en dat ben ik! Ik heb een account aangemaakt bij Last FM en ik heb van alles uitgeprobeert. Je kunt hier heel veel tijd mee zoekbrengen.

Ik heb een hele brede muzieksmaak dus ik heb van alles en nog wat opgezocht, (hartjes uitgedeelt) en van het één kom je bij het ander terecht, concertagenda's, lijsten met vergelijkbare artiesten (zie stukje Nico Dijkshoorn) enz. Ik zal hier zelf verder niets mee doen. Ik heb als ik thuis ben altijd de radio aan en 's avonds als de t.v. niet bevalt de c.d. speler. We hebben een kast vol c.d.'s en kopen ook nog vaak wat erbij. (liefst na een optreden en dan laten signeren) Op speciale zon-en feestdagen wordt de pick-up gebruikt en in onze kever zit nog een cassetterecorder (met maar één bandje: Willy Deville) Dus muziek genoeg in huize ten Kate! Voor de c.d. uitleen is Last FM wel wat. Niet om de muziek te downloaden want dan leen je geen c.d. meer uit natuurlijk maar voor de allerhande tips.

woensdag 4 maart 2009

NOGMAALS LIBRARY THING

Onderstaand mijn eigen favoriete ding in de boekenkast: Guus!

Nadat ik over Library Thing geschreven had dat ik het wel heel leuk vind maar er niets mee ga doen, ben ik bezig geweest om toch maar mijn hele boekvoorraad erin te zetten. Zinloos maar ik krijg dan iets dwangmatigs over mij, alles moet erin.
Overal de omslagen erbij gezocht zoals ik ze in de kast heb, want het moet wel kloppen!Dat was een heel werk maar leuk werk. Ook een soort verslaving. Toen ik het tweehonderdeneenste boek erin wilde zetten moest ik mij aanmelden en dan kost het tien euro per jaar. Is niet duur maar dat ga ik niet doen, want zoals ik al scheef, het nut zie ik er voor mij niet van in. Ik vind het ook jammer dat de boeken niet op alfabet van schrijver erin staan, ze staan op titel. Ik heb ze op schrijver in de kast.

DOORGESLAGEN?

ANDRE MANUEL WAT IS DE WERELD TOCH MOOI

Wij (Dick en ik) zijn "fans" van Andrè Manuel. We hebben zijn laatste theatershow:"Voor God noch Vaderland" gezien en ook zijn muziek vinden we erg goed (tegenwoordig "de Ketterse Fanfare")Dit filmpje vond ik op You Tube. Het is op het Oerolfestival en tot mijn verrassing staan wij erop. Aan het eind van het filmpje in het publiek. Wat is de wereld toch mooi! (Nou ja, niet altijd en overal maar je moet er zelf wat van maken)

NORMAAL

Over Alie, een deernke van 18 joar, woar is de tied bleevn?

RORY GALLAGHER HOME TOWN BLUES

Een favoriet van vroeger, Rory Gallagher (ik vind het nog steeds mooi) Hij is in 1995 overleden, aan de gevolgen van drank, na een levertransplantatie. Kort ervoor hebben wij hem nog zien optreden op de U.T. Hij was toen heel dik en behoorlijk bezopen. Jammer van zulke goede muzikanten.

SUMMERTIME BILLIE HOLLIDAY

Deze versie staat in de top 2000. Eigenlijk de mooiste(of J. Joplin?)Ik hoorde Summertime voor 't eerst toen ik een jaar of 16 was op de Oude Markt van een bandje: The Mother of Pearl, de gitarist (Adje v.d. Berg) is later nog erg bekend geworden. Ik ben het daarna altijd mooi blijven vinden.

SUMMERTIME JANIS JOPLIN