dinsdag 24 februari 2009



President Obama heeft Stevie Wonder de Gershwin Prize For Popular Song uitgereikt. De Nationale Bibliotheek eert met deze prijs componisten en artiesten voor hun bijdrage aan de popmuziek.
Toepasselijk liedje bij onderstaand filmpje.




Ik weet het, oma's zijn vervelend met hun foto's en tegenwoordig zelfs filmpjes!
Toch wilde ik dit laten zien. Is ze niet prachtig!. Ik heb het filmpje natuurlijk niet zelf gemaakt.

maandag 23 februari 2009

DING 19


Ik heb de achtergrondinformatie gelezen en wat van de netwerken bekeken. Ik kan me voorstellen dat er veel mensen zijn die hun gemeenschappelijke interesses willen delen op het net. Vooral op zakelijk niveau kan ik mij voorstellen dat het tijd bespaart. Ik ga mij in ieder geval nergens aanmelden. Privé kost het naar mijn idee alleen maar tijd, al die oppervlakkige vriendschappen op het net. Ik heb het geluk dat al mijn "dierbaren" op loop/fietsafstand wonen. Als dat niet het geval is biedt het net uitkomst. De bieb moet natuurlijk mee met deze ontwikkelingen, vooral het jongere publiek heeft daar behoefte aan. Ik denk wel dat voor veel mensen een website met info en filmpjes e.d. voldoende is.

zondag 22 februari 2009

DING 18



Library Thing vond ik een leuke opdracht, ik ben er met plezier mee bezig geweest.
Ik lees veel en heb zelf een uitgebreide boekenkast. Alles op alfabet en/of op soort.
Ik ben een vanalles lezer, met een voorkeur voor spanning. Ik heb een keuze gemaakt uit wat in onze kast staat en dat in Library Thing gezet. Het meeste kon ik vinden, maar in eerste instantie van alles de Engelse titels (we hebben alles in het Nederlands, ik lees voor ontspanning en niet voor inspanning)Toen kwam ik erachter dat je ook andere zoekbronnen kunt aanvinken, behalve Amazon.com.. Bol-Bruna en de Koninklijke Bibliotheek b.v. en toen heb ik alle Engelse titels verwijdert en er Nederlandse voor in de plaats gezet. Goeie oefening, niet dan! Ik ben verbaasd dat het allemaal kan, meteen een overzicht van anderen die het zelfde boek lezen en recensies e.d.! Ik zal er zelf verder niets mee doen, ik haal mijn tips uit tijdschriften en kranten en werken met "boekenmensen" levert veel tips op! Ik vind het wel een leuke site! Het is me ook nog gelukt om een omslag te wijzigen van Sam de brandweerkat.

zaterdag 14 februari 2009

DING 17


Het is ondertussen wel duidelijk dat mijn interesse niet ligt in het hele web-gebeuren.Dat kun je ook niet leren, dat heb je of je hebt het niet. Het "handjevol websites" (zoals in de uitleg staat) is mij al meer dan genoeg. Privé op het web rondstruinen doe ik zelden of nooit. Door het meedoen aan deze cursus ben ik er wel wat makkelijker in geworden, en voor het werk in de bieb is het handig dat je wat sites en kreten weet om mensen voort te helpen.(als ze het zelf al niet beter weten) Ik krijg in ieder geval geen knikkende knieen en rooie vlekken in de nek meer als mij iets gevraagd wordt.Ik heb de overzichten bekeken,te veel om iets uit te zoeken wat ik leuk vind. Voor alle collega-kattenliefhebbers een museum waar je MOET zijn geweest!
Omdat ik in filiaal Glanerbrug werk info over Glanerbrug

woensdag 11 februari 2009

DING 16


Dit vind ik een leuk ding, ik houd erg van muziek, van blues tot klassiek en (bijna)alles wat ertussen zit. Ik heb in de loop der 23 dingen(!) al veel leuke muziekfilmpjes opgezocht. Ik ben verbaasd dat alles wat je intoetst van vroeger en nu bijna te vinden is en als je jezelf dan ook nog eens in 't publiek ziet zitten bij Andre Manuel is het helemaal leuk. Ik weet dat er ook vervelende filmpjes gemaakt worden, en dat mensen daarmee in erge problemen kunnen komen. Dat is wel een groot nadeel.
Ik heb maar zo iets ingetoetst, koeien in de wei, leek me wel leuk, en ja hoor! Meerdere filmpjes over koeien in en uit de wei! Grappig! Het nut ervan, ja, ik zet muziek die ik leuk vind nu op mijn blog, maar om normaal gesproken boven op een koud kamertje te gaan zitten filmpjes kijken op de computer zal ik nog niet zo snel doen.(Ja, tegenwoordig moet ik wel!) Lekker op de bank, kat op schoot, hapje, drankje, muziekje aan is toch meer wat ik doe voor tijdverdrijf. Wat heeft de bieb eraan? Ik heb eerlijk gezegd geen idee, mensen die in de bibliotheek geinteresseerd zijn gaan geen you tube filmpjes bekijken, die zijn toch meer voor de lol denk ik.

dinsdag 10 februari 2009

DING 15


Nou daar gaat-ie-weer, volgende ding.Podcasting, dat woord had ik wel eens horen vallen, maar wat het nou is? Achtergrondinfo doorgelezen en uitlegfilmpje bekeken. Ook op Radiocast, Gespod en Podplaza gekeken. Begrijp het ongeveer. Ik kan dingen bekijken en beluisteren wat, waar en wanneer ik wil. Maar ik wil dat niet, ik wil terwijl ik bezig ben met wat dan ook (lezen, schilderen, huishouden e.d.) naar de radio luisteren of als me dat niet bevalt een c.d. of l.p.(moet je wel vaak in de benen) opzetten. Ik heb me ook niet op een RSS feed van een podcast geabonneerd, er zijn zoveel verschillende onderwerpen! Ook weet ik geen toepassing voor de bieb. Er zijn al zoveel manieren om ergens info over te krijgen, het moet wel overzichtelijk blijven.

woensdag 4 februari 2009

ALWEER NIEUWE DINGEN!!!

Heb ik mijn "dingen" lekker afgewerkt en denk even tevreden achterover te kunnen leunen en een spannend boek te kunnnen lezen, hoppa! staan er alweer nieuwe "dingen" klaar. Kijk naar de virtuele galerie over lezende vrouwen. Wat mij maar niet lukt is om plaatjes en foto's op een decoratieve plek in het bericht te plaatsen. Ze komen steeds op een willekeurige plek terecht. Moet ik me nog maar eens in verdiepen.

zondag 1 februari 2009

DING 14


Instant Messaging: daar heb ik helemaal niets mee, ik vind persoonlijk contakt veel belangrijker dan het toch vaak oppervlakkige "gebla bla bla"over de computer. Ik zal zelf ook niet gaan chatten m.s.n'en, hyven (tig honderd vrienden?) of wat dan ook anders dan gewoon praten met iemand of hooguit telefoneren (niet mobiel).
Ik realiseer mij heel goed dat ik een uitzondering ben. Ik kijk met verwondering, als ik op een terras, in een cafè of een andere openbare gelegenheid zit, naar wat er weinig gecommunicerd wordt met elkaar maar wel op schermpjes gekeken en op "knopjes" gedrukt wordt! Gezellig!
Ik geef toe dat ik het wel heel leuk leuk vind om reacties te krijgen op mijn blogberichten en om zelf te reageren op anderen. Ik zie dat als een stimulans op een voor mij toch niet alledaags 'geworstel" met de computer, ik leer er ook heel veel van. Dit is niet negatief bedoelt, iedereen doet maar, als ik het maar niet hoef.
Bovendien vraag ik mij af, waar ik de tijd vandaan moet halen om, in mijn toch al behoorlijk drukke (heel prettige) leven ook nog eens al die contakten bij te houden.

KEULEN





Gisteren zijn Dick en ik met een busreis van Concordia meegeweest naar Keulen.
Hoofddoel was een expositie van Gerhard Richter in het museum Ludwig. Het is een prachtig museum, ook hun vaste collectie is erg de moeite waard. In de Dom van Keulen zit een groot raam ontworpen door G. Richter. Heel modern tussen al die oude ramen, maar het staat geweldig mooi! Ook daar zijn we geweest. En natuurlijk zijn we naar de Glockengasse 4711 geweest, daar zit al 200 jaar het bedrijf dat Eau de Cologne produceert. Nu is het een winkel, met vele historische details (o.a een fonteintje waar Eau de C. uit komt en een galerie met oude flesjes.)Voor een verzamelaar een paradijsje. Bovendien wordt Eau de Cologne altijd in verband gebracht met oma's dus ik was er helemaal op mijn plek.

DING 13

Ik heb het uitlegfilmpje van Google Docs bekeken en het is weer een leuk duidelijk filmpje. Ik heb een dokument geopend en gedeeld met Shanti. Ik weet nog niet of dat goed is gegaan, maar dat hoor ik wel.Google Docs is handig zoals in het voorbeeld van het filmpje. Voor wijkkrantjes, nieuwsbrieven etc. Ook voor scholieren kan het handig zijn voor huiswerk en werkstukken. Hoewel ik het jammer vind dat voor bij elkaar zitten om dat soort dingen te overleggen steeds minder tijd lijkt te zijn.
Ik kan zo niet meer toepassingsmogelijkheden bedenken maar die zullen er vast wel zijn.

DOORGESLAGEN?

ANDRE MANUEL WAT IS DE WERELD TOCH MOOI

Wij (Dick en ik) zijn "fans" van Andrè Manuel. We hebben zijn laatste theatershow:"Voor God noch Vaderland" gezien en ook zijn muziek vinden we erg goed (tegenwoordig "de Ketterse Fanfare")Dit filmpje vond ik op You Tube. Het is op het Oerolfestival en tot mijn verrassing staan wij erop. Aan het eind van het filmpje in het publiek. Wat is de wereld toch mooi! (Nou ja, niet altijd en overal maar je moet er zelf wat van maken)

NORMAAL

Over Alie, een deernke van 18 joar, woar is de tied bleevn?

RORY GALLAGHER HOME TOWN BLUES

Een favoriet van vroeger, Rory Gallagher (ik vind het nog steeds mooi) Hij is in 1995 overleden, aan de gevolgen van drank, na een levertransplantatie. Kort ervoor hebben wij hem nog zien optreden op de U.T. Hij was toen heel dik en behoorlijk bezopen. Jammer van zulke goede muzikanten.

SUMMERTIME BILLIE HOLLIDAY

Deze versie staat in de top 2000. Eigenlijk de mooiste(of J. Joplin?)Ik hoorde Summertime voor 't eerst toen ik een jaar of 16 was op de Oude Markt van een bandje: The Mother of Pearl, de gitarist (Adje v.d. Berg) is later nog erg bekend geworden. Ik ben het daarna altijd mooi blijven vinden.

SUMMERTIME JANIS JOPLIN